Skip to content

Holistische massage

 

 

Volledige ontspanning door aanraking, dat is de kracht van holistische massage. Met een ontspannen lichaam, komt je geest makkelijker tot rust. Door verschillende aanrakingen zoals strijkende bewegingen, beweging van ledematen, schudden van het lichaam en verschillende vormen van druk wordt beweging in het lichaam op gang gebracht. De aanraking helpt je om meer in contact te zijn met je lichaam en rust in je lichaam te ervaren. Een holistische massage:

  • laat je diepe ontspanning ervaren
  • herstelt de balans in het lichaam
  • stimuleert de doorbloeding
  • zorgt dat spierspanning minder wordt
  • zorgt dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd
  • stimuleert de zelfhelende werking van het lichaam
  • biedt handvatten om zelf diepe ontspanning toe te passen

 

Voor wie is holistische massage? 

 

Holistische massage is bedoelt voor mensen die meer in contact willen komen met zijn/ haar lichaam en diepe ontspanning willen ervaren.

Bij nek- en schouderklachten, hoofdpijn, spanningen en prikkelbaarheid kan je denken aan een holistische massage. Ook zonder deze klachten kan je kiezen voor een holistische massage om meer rust in je lichaam te ervaren.

Om zeker te weten of je met je klachten in aanmerking kan komen voor een massage lees dan eerst de contra-indicaties.

 

 

 

Werkwijze holistische massage

Mijn holistische benadering is gebaseerd op verschillende studies en ruim 15 jaar massage ervaring. 

In gesprek bespreken we je de reden van de holistische massage, of er klachten zijn, waar je behoefte ligt en waar aandacht nodig is. Deze afstemming is belangrijk voor de keuze van mijn massagegrepen. Het is onder andere essentieel voor mij te weten of je zwanger bent, bepaalde medicatie gebruikt of langdurig spierspanning hebt.

Tijdens de massage laat ik je eerst wennen aan mijn handen door deze stil te leggen op je lichaam. Met begeleidende woorden help ik je jouw aandacht te brengen naar het moment. Ik gebruik natuurlijke amandelolie om de huid met strijkende bewegingen te voeden. Daar waar spanning is sta ik langer stil en breng ik het zelfhelende vermogen van jouw lichaam op gang door stevige druk, lichte schuddingen, strijkende bewegingen en het stil leggen van mijn handen met elkaar te combineren. De aanraking en massagebewegingen zorgen voor een diepe ontspanning.

Ik laat je graag kennismaken met mijn benaderwijze.