Skip to content

Zwangerschapsmassage

 

  • verbetert het slaapritme
  • vermindert rugpijn
  • verbetert de doorbloeding
  • vermindering van stress-hormonen

 

Voor wie is zwangerschapsmassage?

 

Deze massage is voor jou als zwanger vrouw als je in het tweede of derde trimester zit. In het eerste trimester is een massage niet raadzaam.

De 9 maanden van je zwangerschap veranderd je lichaam en bereid je je voor op het moederschap. Naast de lichamelijke veranderingen vindt er emotioneel en psychisch een grote transformatie plaats. Massage kan je helpen je meer op je gemak te voelen bij de veranderingen in je lichaam. 

Weet je niet zeker of de massage goed voor jou is. Neem dan contact met mij op, in overleg kan ik met jouw arts of verloskundige kijken naar de mogelijkheden.

 

Werkwijze zwangerschapsmassage

 

In het begin bespreken we het verloop van de zwangerschap en of er klachten zijn. De zwangerschapsmassage lijkt op de holistische massage, omdat de massage puur ter ontspanning is bedoelt. Je zult nu niet meer op je buik liggen, maar op je zij en rug. Je lighouding wordt ondersteund met kussens en zal geleidelijk overlopen van zij naar rug naar andere zij. Aandacht is voor benen, voeten, armen, hoofd en rug. De aanraking en massagebewegingen zorgen voor een diepe ontspanning. Misschien merk je op dat de baby reageert op de handen van de masseur.