Skip to content

Sportmassage

 

  • verbetert de doorbloeding en conditie van spieren
  • afvalstoffen worden sneller afgevoerd
  • blessures zullen sneller herstellen

Sportmassage is meer op spieren gericht dan andere massagevormen. Het is een stevige massage wat de doorbloeding en de conditie van de spieren verbetert.

 

Voor wie is sportmassage?

 

Deze massage kan ingezet worden voor of na een sportprestatie. Daarnaast helpt het goed bij nek en/of schouderklachten, bijvoorbeeld na een drukke werkdag.

 

 

Werkwijze sportmassage?

 

Stijve spieren worden losgeschud en binnen jouw grenzen wordt er stevig gemasseerd. Je mag tijdens de massage best merken dat de spieren gevoelig zijn, maar het is belangrijk dat je niet over je eigen pijngrens heen gaat.

Sportmassage is onderdeel van de holistische massage wat betekend dat de stevige massage zich afwisselt met ontspanning. Een gedeelte van het lichaam, waar de klacht is, wordt van sportmassagetechnieken voorzien. Het effect van de stevige massage kan op deze manier beter herstellen. Sportmassage wordt vaak op verzoek toegepast of in overleg daar waar ik merk dat meer spierspanning is. 

De totale massage wordt activerend of rustig afgerond afhankelijk welke werkzaamheden jij na de tijd hebt gepland. De sportmassage technieken zijn zeer effectief in combinatie met cupping massage.