Skip to content

Cupping massage

 

  • versoepelt de spieren
  • vermindert spierspanning en spierpijn
  • geeft een sterke doorbloeding aan de huid
  • brengt het lichaam in beweging om afvalstoffen af te voeren voeren

Cupping massage is een intensieve manier om spierknopen te ontspannen. Het is een van de effectiefste manieren om spierspanning en pijn te verminderen. De cup zuigt vacuüm en trekt de huid omhoog. Door de trekkende beweging wordt de bloedsomloop, huid, spieren en het zenuwstelsel sterk gestimuleerd. Door de cupping wordt het lichaam aangezet om afvalstoffen (melkzuren) uit spieren en bindweefsel op te ruimen. Een cupping massage werkt door in de dagen erna. Direct na de behandeling of enkele dagen later treedt verlichting van de klacht op.

 

 

Voor wie is cupping massage?

 

Cupping kan worden ingezet bij nek- en schouder klachten om knopen en spierspanning te verminderen. Het kan ook ingezet worden op andere plekken in het lichaam waar spierspanning is zoals de onderrug of benen.

 

 

Werkwijze cupping massage

 

Ik werk met een siliconen cup en gebruik massageolie waardoor de cup al masserend over de huid heen wordt bewogen. Cupping massage wordt op verzoek toegepast of in overleg waar ik merk dat veel spierspanning is. Daar waar de cups geplaats zijn kunnen rode verkleuringen van de huid ontstaan. Dat is normaal en trekt na een paar dagen weer weg. Als er sprake is van verkleving van het bindweefsel of een hoge spierspanning kan de cupping gevoelig zijn. Het onderliggende weefsel is verstoort, hoe verstoorder het gebied, hoe beurser het gevoel na de behandeling. De hersteltijd wordt na elke behandeling korter.