Skip to content

Chakramassage

 

  • herstel van energiebalans
  • verdieping van de ademhaling
  • meer balans tussen denken en voelen
  • leren voelen/luisteren naar je lichaam

 

Wat is een chakra?

 

Chakra's zijn de energiecentra van ons lichaam. Het woord 'chakra' betekent wiel en komt uit het Sanskriet (India). Ze lijken op draaiende wielen of draaikolken van energie. In deze massage gaan we uit van 7 chakra's. Elk chakra heeft zijn eigen energie en functie binnen ons energiesysteem. 

 

Voor wie is chakra massage?

 

Chakra massage is bedoelt voor jou:

  • als je bewust bezig wilt zijn met de basisrechten en thema's die bij de chakra's horen
  • wilt voelen waar aandacht nodig is
  • wilt ervaren hoe de levensenergie door jou heen stroomt.

Basisrechten: het recht om er te zijn, om te voelen, om te handelen, om te beminnen en bemind te worden, om de waarheid te spreken en te horen, om te zien, om te weten.

Thema's: angst, schuldgevoel, schaamte, verdriet, leugens, illusie en hechting. 

 

 

Werkwijze chakra massage

 

In gesprek bespreken we de reden van de chakra massage, welke klachten er zijn en waar aandacht nodig is. Deze afstemming is belangrijk voor de keuze van de massage. Gedurende de behandeling staat het contact met jou en lichaam centraal er zullen woorden worden uitgewisseld. Het contact, veiligheid en ontspanning is essentieel om aan te kunnen geven wat je voelt.

Met begeleidende woorden help ik je jouw aandacht te brengen naar het moment. Afhankelijk van het gesprek begin ik bij het hoofd of bij de voeten. Ditzelfde geld ook voor de massagepositie, deze kan op de buik of op de rug plaatsvinden. De aanraking is wisselend, de ene keer of afstand, direct huid contact en rustige bewegingen op de huid. Er kunnen tijdens de massage thema's, gebeurtenissen (gedachten en gevoelens) naar boven komen. De therapeut helpt je om in het moment te blijven en te doorvoelen wat er in je lichaam gebeurd. Het doorvoelen en luisteren naar je lichaam herstelt de energiebalans.