Skip to content

BODY COACHING

Body Coaching is een inzicht gevende methode die de kern van de hulpvraag naar boven brengt en direct verandering teweegbrengt in het lichaam. Door middel van spiertesten wordt helder wat het lichaam jou te vertellen heeft. 

body coaching

De mens is een eenheid.

Je fysieke, psychische, emotionele en spirituele toestand zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze beinvloeden elkaar. Onze lichaamstaal vertelt al vaak wat er aan de hand is. Zo is stress voelbaar in het lichaam en kan dit getest worden door spiertesten. Door specifiek op de spieren te testen die verbonden zijn met de organen wordt inzichtelijk waar een energietekort is.

VOOR WIE IS BODY COACHING? 

Body Coaching geeft je in 1 sessie voldoende inzicht en tools om zelf aan de slag te gaan. Het is aan te raden om na 6 weken terug te komen voor een tweede sessie. Je ervaart dan wat er in je lichaam is veranderd. 

Het is bedoelt voor mensen die zelf met tools aan de slag willen gaan en inzicht willen krijgen in hun patronen. Je kan denken aan klachten als:

  • vermoeidheid
  • lichte spanningen
  • prikkelbaarheid
  • gevoel dat je vastzit
  • patronen zich blijven herhalen en weerhouden te doen wat je daadwerkelijk wilt doen

Het kan zijn dat je merkt dat je extra ondersteuning nodig hebt, dan is psychomotorische therapie of holistische massage aan te raden. 

WERKWIJZE BODYCOACHING

In gesprek bespreken we waar je tegen aan loopt en wat je zou willen veranderen.

Naar aanleiding van ons gesprek begin ik met de spiertesten. Ik laat je ervaren hoe spieren reageren op stress en pas, waar nodig, correcties toe om het lichaam in balans te brengen. Vervolgens doe ik spiertesten die gekoppeld zijn aan de organen en op de meridiaan banen liggen. Ik noteer waar de spier stress vertoont en een tekort aan energie is. Dit is waar het orgaan wat te vertellen heeft.

Wanneer ik in kaart heb waar de spieren stress vertonen kan ik de boodschap vertalen en correcties toepassen om het systeem te herstellen. De correcties zijn praktisch en doeltreffend, zoals massagebewegingen, zodat je deze zelf naderhand kan toepassen. De oefeningen worden aan het einde op papier meegegeven. 

 

‘Je lekker voelen in je lijf en in je leven is bedoeld voor iedereen. Dat vraagt om verantwoording nemen. De weg van verandering is een heel persoonlijke en daagt je uit tot actie. Het is als op reis gaan. Gelukkig hoef je dat niet alleen te doen.’ – Aria den Hartog.

De oorsprong van Body Coaching ligt in de toegepaste Kinesiologie en Touch for Health en is door Aria den Hartog ontwikkeld.